Bryllupstraditioner

Bryllup er lig med traditioner

Der er næsten ikke noget, der er så omgærdet med traditioner, som netop et bryllup. Hvert land har sine traditioner. Ofte er det gamle traditioner, som har været de samme igennem generationer. Og selvom du måske ikke er typen, der normalt hænger dig i traditionerne, er det måske noget andet, når det handler om dit bryllup. Under alle omstændigheder er det sjovt at kende traditionerne, så kan man jo følge dem eller lade være – eller måske plukke dem ud, som man selv har lyst til at følge.

Bryllupstraditioner - Dos and don'ts

Hvilken finger skal ringen sidde på?

Vielsesringe er en af de traditioner, som går igen i mange lande. I Danmark har man kendt til brugen af vielsesringe siden 800-tallet. Dengang var det måske ikke romantikken, der var den væsentligste årsag til den tradition. Det var ganske enkelt en del af brudepagten og et symbol på, at nu var der indgået en aftale.

I Danmark er det en gammel tradition, at man bærer sin vielsesring på højre ringefinger. Men selvfølgelig er der frit slag, og du kan bære din ring på den finger, du har lyst til.

Hos Guldcenter finder du et stort udvalg i vielsesringe, i alle tænkelige designs. Og lige nu kan I, i vores forårskampagne, spare helt op til 46% på et sæt vielsesringe.

Se alle tilbud på vielsesringe her >>

Forlovelsesringe før og nu

En af de traditioner, der har ændret sig gennem årene, er forlovelsen. For bare en enkelt generation siden var det mest almindelige, at man blev forlovet. Her deklarerede man så brylluppet, der fulgte lidt senere. I dag hopper mange par direkte til brylluppet uden at have deklareret en forlovelse først.

Forlovelsesringe er derfor heller ikke helt så almindelige længere, som de var engang. Når et par tidligere hen blev forlovet, satte de typisk forlovelsesringen på venstre ringefinger. Ved brylluppet rykkede ringen s%A