Morgengave – en gammel tradition, som stadig holder

Find den perfekte morgengave hos Guldcenter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag er morgengaver noget, som de fleste brudepar giver hinanden morgenen efter brylluppet. De fleste vælger en sød og personlig gave, som de ved, den anden vil synes om. Ofte er det et smykke, men det kan også være en oplevelsesgave eller et flot fotografi. I dag giver både kvinden og manden hinanden en gave, men sådan har det ikke altid været.

En morgengave, der sikrer kvinden
Indtil for ikke så mange år siden var det kun bruden, der fik en morgengave, og det handlede mere om sikring end om romantik. Det var en sum penge, der skulle sikre kvinden, hvis hun ikke fik børn i ægteskabet, og manden døde før hende. Hvis hun var barnløs, havde hun nemlig ikke juridisk ret til at arve sin mand. Men med morgengaven havde hun derfor en sum penge, som hun havde særeje over. Den konkrete sum var aftalt mellem brudens og gommens familier.

Vælg en gave, der glæder
Når du i dag skal vælge morgengave, handler det om at vælge noget, som du ved, din udkårne vil synes om. Det skal passe til hans eller hendes stil og smag, og det må godt indeholde et element af luksus. Morgengaven markerer afslutningen på brylluppet og begyndelsen på det nye liv som ægtepar.

Smykker er populære morgengaver
Lige siden man begyndte at give en personlig gave som morgengave i stedet for en sum penge, har smykker været et populært valg. Det er luksus, det er noget personligt, og det er ikke noget, man får hver dag.

Til bruden kan det for eksempel være diamantøreringe, et flot armbånd, en smuk halskæde med vedhæng eller noget helt andet. Vælg noget, som du ved, hun kan lide, og som passer til hendes stil og smag. Til gommen kan det være et smykke, måske et flot og maskulint armbånd eller en halskæde. Er han ikke så meget til smykker, kan du vælge et flot ur.

Vælg noget til hinanden, der glæder og overrasker. Der er masser af muligheder for at finde den helt rigtige gave her hos Guldcenter.

Ure fra Arne Jacobsen - Guldcenter

From soldier to soldier - armbånd og manchetknapper