Ravsmykker i sølv fra Amber by the sea.

Rav kombineret med sølv – nyt, enkelt og fint.

Rav og sølv er flot og enkelt sammen. Tit ser man rav sammen med guld, men vi har fået nogle nye og flotte smykker på hylderne, der kombinerer sølv og rav. Det giver et meget fint, rent og skandinavisk udtryk.

De fine armbånd, halskæder, ringe og øreringe er enkle og flotte og ikke spor ’mormor-agtige’! Det er smykker, der kan bæres af alle aldre – også yngre, der måske ellers ikke har været så meget til rav. Kombineret med forskellige materialer kan ravsmykkerne trækkes både mod det fine og sarte eller det mere rå udtryk med kant.

Det er sjovt at tænke på, at rav er et rent naturmateriale med en lang historie bag sig. Rav er i virkeligheden forstenet harpiks, der har ligget i havet i millioner af år. Hvert eneste stykke rav er altså flere millioner år gammelt. Og man har brugt rav til smykker i årtusinder Det er da en tanke værd – og det i sig selv er med til at gøre rav så meget anderledes end masser af de smykker, man ellers ser overalt.

Netop fordi rav er et naturmateriale, siger man, at rav har bedst af at blive brugt, for ved kontakt med huden holder ravet sig fint og blankt. Hvis ravet derimod ligger i smykkeskrinet uden at blive brugt, vil det blive kedeligt og mat.

Måske har du også fået lyst til at forny smykkeskrinet med nogle flotte og moderigtige ravsmykker? Kombinationen med sølv betyder heldigvis, at smykkerne er meget overkommelige i pris, så tag et kig og se, hvad du synes. Vi er i hvert fald ret begejstrede for de flotte rav- og sølvsmykker!